21 Μαρτίου 2013

Χυλός για τηγάνισμα

Διάφορα που θέλω να τηγανίσω τα τυλίγω πρώτα σε χυλό. Αυτός π.χ. μπορεί ένας συνδετικός ιστός για να μαζέψει τα νερά από γύρω απ' αυτό που θα τηγανίσω (κάτι που μπορώ να το πετύχω και με απλό αλεύρωμα). Π.χ. στο μπακαλιάρο ή τα λουλουδάκια που μου έρχεται πρόχειρα. Ή μπορεί να προστεθεί από γύρω για περισσότερη γεύση π.χ. στα κολοκύθια ή τις μελιτζάνες.

Υλικά

1 αυγό
½ ποτήρι γάλα ή νερό
λίγο λάδι
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπώ όλα τα υλικά μαζί και προσθέτω τόσο αλεύρι όσο να γίνει σχετικά πηκτός χυλός.
Αντί για γάλα μπορεί να βάλω νερό. Με το γάλα γίνεται πιο νόστιμο αλλά μαυρίζει πολύ γρήγορα. Είναι θέμα γούστου.

1 σχόλιο:

  1. Βάζουμε και μια κουταλιά μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσει το αλεύρι. Το μίγμα το αφήνω για λίγη ώρα και το αποτέλεσμα είναι ότι θα φουσκώσει σαν λουκουμάς μέσα στο λάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.