14 Ιουνίου 2013

Μεταθέσεις

Ανακοινώθηκαν χτες οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ή αλλιώς δασκάλων και καθηγητών). Όπως κάθε χρόνο επεξεργάστηκα τις βάσεις που διαμορφώνονται για κάθε περιοχή. Μερικά στοιχεία για τους δεύτερους που ξέρω και καλύτερα. Έγιναν συνολικά 606 μεταθέσεις σε σύνολο 11.260 αιτήσεων δηλ ποσοστό 5,4% (συγκριτικά 1.855 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί). Ελάχιστες δηλ. αν σκεφτούμε πως οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας είμαστε γύρω στις 80 χιλιάδες και τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν 8 - 10 χιλιάδες αιτήσεις κι απ' αυτές ικανοποιούνταν 2,5 - 3 χιλιάδες μεταθέσεις. Απ' τους 606 οι 199 είναι μαθηματικοί και 156 φιλόλογοι. Κανένας θεολόγος ή πληροφορικός, ένας φυσικός(!)  και δυο γυμναστές. πολλοί τεχνικών ειδικοτήτων απ' τους οποίους ο ένας μάλιστα είναι μηχανικός εμπορικού ναυτικού και πάει στη Φλώρινα και μου έκανε εντύπωση να έχει ναυτικό τμήμα η περιοχή. Επίσης κάποιος παρατήρησε πως προς τη Μεσσηνία (την πατρίδα του πρωθυπουργού - τυχαίο; δεν νομίζω) μετακινήθηκαν 33 εκπαιδευτικοί από 5 ειδικότητες απ' τους οποίους οι 21 φιλόλογοι(!) και 9 μαθηματικοί (δηλ. οι άλλες τρεις ειδικότητες αντιπροσωπεύονται από 1 άτομο η κάθε μία.
Τα συμπεράσματα δικά σας

2 σχόλια:

  1. σκέψου που εμείς μετακινούμαστε και με μόρια και υπάρχει διαφάνεια. Για να μετακινηθεί ο 33 τρίτος έπρεπε να μετακινηθούν άλλοι 32!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά. Θυμάμαι το '98. Τότε που υπήρχε ακόμα η επετηρίδα (αλλά που είχε αρχίσει να καταργείται). Πέρα από το ότι διορίστηκαν τότε 620 μαθηματικοί (που άλλες χρονιές ήταν 200 - 300), πάνω από 60 απ' αυτούς ήταν στην τότε Β' Πειραιά (δηλαδή Σαλαμίνα, Αίγινα, Πόρο, Μέθανα, Ύδρα, Σπέτσες) που είχε συνολικά 14 γυμνάσια, 8 Λύκεια και 3 ΤΕΕ, συνολικά δηλαδή 25 σχολεία. Μόνο αν δεν είχε μείνει κανένας μαθηματικός, ίσως χρειάζονταν τόσοι. Και πράγματι, οι περισσότεροι πήραν αμέσως απόσπαση για την Α' Πειραιά (στη στεριά δηλ.) "για ανάγκες της υπηρεσίας".
      Μάλλον κάποιος έπρεπε να βολευτεί και τότε. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, για να μη φανεί το πράγμα, βολεύονται και δυο τρεις ακόμα που βρίσκονται μετά απ' αυτόν.

      Διαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.