15 Σεπτεμβρίου 2013

Λουκουμάδες

Λουκουμάδες! ένα παραδοσιακό σπιτικό γλύκισμα, που γίνεται αρκετά εύκολα, που μοιάζει με τις (ή τους) τηγανίτες, αλλά είναι πιο νόστιμο και πιο όμορφο. Και βέβαια δεν γίνονται από σπόντα, θέλει προγραμματισμό το πράγμα. Όχι πως κι αυτούς που φτιάξαμε δεν είχαν λίγη τυχαιότητα. Μιας και το μικρό μυστικό τους θέλει πουρέ, συνδυάστηκε η παρασκευή τους με τα νιόκι:)

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή Φυτίνη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι νερό
λάδι για τηγάνι

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. Τηγανίζω τους λουκουμάδες παίρνοντας λίγη ζύμη με ένα κουταλάκι που το βρέχω σε νερό. Τους μελώνω και ρίχνω επάνω καρύδια και κανέλα

Μυστικό:

Βάζω πουρέ πατάτας (περίπου 2 κουταλιές) στη ζύμη για λουκουμάδες. Γίνονται πιο τραγανοί. Επίσης μπορώ να προσθέσω μαστίχα ή βανίλια για αρωματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.