18 Φεβρουαρίου 2014

Γαρίδες σαγανάκι

Έγραφα για το απλό σαγανάκι και θυμήθηκα πως γίνεται ένα πολύ όμορφος και ιδιαίτερος μεζές όταν συνδυαστεί με γαρίδες. Και δεν χρειάζεται τίποτα μεγάλες, οι μικρές του ταιριάζουν πολύ καλύτερα. Αν και γράφω για κατεψυγμένες γαρίδες, μια χαρά γίνεται και με φρέσκες, ακαθάριστες, μόνο που τότε χρειάζεται να τις καθαρίζεις καθώς τις τρως (άρα είναι μεζές για τραπέζωμα). Κι όταν λέω το θυμήθηκα, εννοώ αφενός μεν για να το βάλω εδώ κι αφετέρου για να το μαγειρέψω:)

Υλικά

500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
½ κουτί ντομάτες κονκασέ
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. κασέρι τριμμένο (ή άλλο τυρί που λιώνει)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω τις γαρίδες σ' ένα τηγάνι ή ανοιχτό κατσαρόλι, όπως είναι από την κατάψυξη, να ξεπαγώσουν και να βράσουν με το ζουμάκι τους. Προσθέτω και την τομάτα κι όταν αρχίσουν να στεγνώνουν προσθέτω το λάδι τη φέτα και το τυρί το τριμμένο. Ανακατεύω ελαφρά και μαγειρεύω για 2’ ακόμα.

Παρατηρήσεις

Πρέπει να στεγνώσουν καλά οι γαρίδες πριν μπει το τυρί γιατί αλλιώς βγάζουν νερά (και δεν είναι όμορφο). Επίσης, το λάδι το βάζουμε τότε, γιατί αν μπει νωρίτερα, καθώς ανεβαίνει πάνω απ' το νερό, καθώς αυτό εξατμίζεται πετάει παντού και γίνεται η κουζίνα κόλαση!
Το κασέρι μ' αρέσει γιατί λιώνει και δένει το σαγανάκι. Μπορεί να παραληφθεί ή μάλλον να αντικατασταθεί από φέτα. Γούστα είν' αυτά. Όπως και η ποσότητα της ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.