28 Μαρτίου 2014

Κονιάκ με βύσσινο

Μιας και έβαλα κάποια ποτά το τελευταίο διάστημα, ευκαιρία να βάλω ακόμα δυο που τις συνταγές τους τις είχα καιρό, όμως δεν τα έφτιαχνα εγώ αλλά η μάνα μου απ' την οποία κατέγραψα το πώς και το τι και το είχα αφήσει. Ιδού λοιπόν ένα πρωτότυπο λικέρ που σε αντίθεση με τα προηγούμενα, δεν φτιάχνω σιρόπι αλλά το "ψήσιμό" του γίνεται στον ήλιο. Αρχές καλοκαιριού φτιάχνεται, ώστε καί δυνατό ήλιο να έχεις και τα βύσσινα να είναι στην εποχή τους. Είν' αυτό που ανέφερε η Μαρία στο σχόλιό της στο λιμοντσέλο.

Υλικά

½ κ. βύσσινα
1 κ. κονιάκ
300 γρ. ζάχαρη
γαρύφαλλα ολόκληρα
κανέλα ξύλο
πιπερόριζα (τζίντζερ αποξηραμένο)

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα γυάλινο βάζο όλα τα υλικά και τα αφήνω στον ήλιο για 20 τουλάχιστον μέρες. Αν θέλω μπορώ να αντικαταστήσω ένα μέρος από τα βύσσινα και τη ζάχαρη με βυσσινάδα οπότε γίνεται πιο παχύ.
Αν το κρατήσω πολύν καιρό, βγάζω τα μπαχαρικά από μέσα, όμως όχι τα βύσσινα που τα σερβίρω έν - ένα μέσα στο ποτηράκι του λικέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.