01 Αυγούστου 2014

"Φυλετικές" διακρίσεις

Φυλετικές διακρίσεις όταν λέω εννοώ τις διαφορές στο φύλο κι όχι στη φυλή. Και τέτοιες διακρίσεις σήμερα υπάρχουν στη χρήση της τουαλέτας. Που υπάρχει πολλή φαντασία για το ποια σήματα θα χρησιμοποιηθούν για να επισημανθούν οι διαφορές. Το κλασικό είναι το σχέδιο ενός άνδρα που φοράει πανταλόνια και μιας γυναίκας που φοράει φούστα. Βέβαια, το γεγονός είναι πως όλο και περισσότερες γυναίκες φοράνε πανταλόνια σήμερα, κάτι που δεν φαίνεται να επηρεάζει τη σήμανση.

Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιηθούν τα σύμβολα για το θηλυκό (που είναι και το σύμβολο του πλανήτη Αφροδίτη) και το αρσενικό (και του πλανήτη Άρη) που συνήθως χρησιμοποιούνται στη βιολογία και της σχετικές μ' αυτήν επιστήμες.
Υπάρχουν όμως και πιο ευφάνταστες παραστάσεις που τις έχω συναντήσει σε διάφορα καταστήματα. Το παραπάνω είναι από καφετέρια στη Μυτιλήνη.
Ενώ αυτά από εστιατόριο στην Αθήνα. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε ποιος πάει πού :)

Κι ένα τελευταίο από το Φράιμπουργκ στη Γερμανία. Πάλι εστιατόριο.

Ρίχνοντας μια ματιά στο γκούγκλη μου έδειξε πως και κάποιος άλλος έκανε μια παρόμοια συλλογή (δηλ. πολύ μεγαλύτερη, αλλά δεν το λέμε) από "αστεία και παράξενα σήματα σε δημόσιες τουαλέτες" κάποια απ' τα οποία είναι πολύ προχωρημένα. Το καλό είναι πως δεν υπάρχουν μέσα αυτά που μάζεψα εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.