08 Σεπτεμβρίου 2015

Καθρεφτίσματα νυχτερινά

Κάθε φορά που είμαι στη Μυτιλήνη, βγάζω και μια (τουλάχιστον) φωτογραφία τον Άγιο Θεράπη όπως φαίνεται απ' το λιμάνι. Αν είναι μέρα μπορεί και όχι μιας και συνήθως τη μέρα έχω δουλειές αλλά τα βράδια σίγουρα. Είναι πανέμορφα και πολύ περισσότερο όταν είναι ήρεμα τα νερά του λιμανιού (κάτι που το καλοκαίρι είναι συνηθισμένο). Είπα λοιπόν να μοιραστώ μερικές. Δυστυχώς, το εξίσου υπέροχο κτίριο που κάποτε στεγαζόταν το ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια δεν φωτίζεται.

Άλλες δυο με το ίδιο θέμα, από διαφορετικές γωνίες. Η απόσταση παίζει, οι δυνατότητες των φωτογραφικών φακών με τα ζουμ εκμηδενίζουν τις αποστάσεις.
Για να μην είναι συνέχεια το θέμα, να βάλω και δυο άλλες απόψεις την πόλης: η μια είναι ο δεξιός λιμενοβραχίονας (Χριστουγέννων 1944 έχει ονομαστεί) ενώ στην άλλη είναι η απέναντι μεριά με το κάστρο στην κορυφή.
Αλλά για να μη θαρρεί κανείς πως μόνο στη Μυτιλήνη μ' αρέσει να βγάζω φωτογραφίες με το καθρέφτισμα των φώτων, να βάλω και μερικές απ' αλλού. Εδώ είν' η Οχρίδα που καθρεφτίζεται.
Κι εδώ λίγο αργότερα, με ένα φεγγάρι σε φάση πανσέληνο παρά μία :)

1 σχόλιο:

  1. οι περισσότερες νυχτερινές φωτογραφίες γίνονται χωρίς τη χρήση τριπόδου. Συνήθως αυτό βρίσκεται στο αυτοκίνητο και περιμένει να το θυμηθούμε. Την ώρα που περπατάμε ο Γιάννης στήνει τη μηχανή σε μια κολώνα ή σε ένα παγκάκι δηλ σε αυτοσχέδιο τρίποδο και το αποτέλεσμα είναι απίθανο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.