30 Ιανουαρίου 2017

Τα φανάρια της Αιγύπτου

Τα φανάρια; ποια φανάρια; αφού στην Αίγυπτο είναι σπάνιο είδος τα φανάρια των δρόμων. Π.χ. βρήκαμε στην πλατεία Ταχρίρ, την πλατεία που έγινε γνωστή από τα γεγονότα της απαίτησης αλλαγής προέδρου της χώρας και η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου. Όμως επειδή η πλατεία ήταν κοντά στο ξενοδοχείο που μέναμε είπαμε να πάμε με τα πόδια την πρώτη μας βραδιά εκεί, να πάρουμε μια γεύση της πόλης  (και της χώρας). Για να πάμε μέχρις εκεί έπρεπε να περάσουμε διάφορους δρόμους που κανένας τους δεν είχε φανάρια. Κι όχι δρόμους μικρούς αλλά μεγάλους, με πολλές λουρίδες κυκλοφορίας. Πώς τα καταφέρνουμε;

Οι ντόπιοι είναι εξοικειωμένοι. Ελίσσονται με ευχέρεια ανάμεσα στα αυτοκίνητα που περνάνε  (αλλά και τα αυτοκίνητα ελίσσονται ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα και ανάμεσα στους πεζούς). Η όλη διαδικασία θυμίζει τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και δείχνουν  (σε γρήγορη κίνηση όμως) διασταυρώσεις που απορείς πώς περνάνε όλοι αυτοί χωρίς να τρακάρουν.
Το μυστικό είναι να κινείσαι με σταθερή ταχύτητα και να συντονίζεσαι με την κίνηση. Αλλά το κυριότερο, να αντιμετωπίζεις τα πράγματα χαλλλλλαρά. Να μην αγχώνεσαι κι όλα θα πάνε καλά :)
Για όποιον έχει υπομονή, ένα βίντεο 2:11', τραβηγμένο απ' το παρμπρίζ του λεωφορείου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μας ξενάγησης στο Κάιρο. Το λεωφορείο μας φεύγει απ' την αγορά του Αλ Χαλίλι στο Κάιρο για να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας. Περνώντας στην αρχή μέσα απ' την αγορά. Το τι αγώνας γίνεται για να στρίψει δεν λέγεται. Οι περαστικοί βοηθάνε. Στο τέλος βέβαια όλα πάνε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.